Zo ziet je fulltime traineeship eruit!

School of data​

Data is het nieuwe goud, echter moet je wel weten waar en hoe je goud moet zoeken en hoe je deze waardevol kunt maken. Data Trainee deelt specialistische kennis aan trainees zodat het goud van opdrachtgevers waardevol en bruikbaar wordt. Deze specialistische kennis wordt door middel van e-learning, seminars en kennis events overgebracht. Naast het opleiden van personeel wordt het bedrijfsleven ook meegenomen in de wereld van data door onder andere samen te werken met Saxion en onze partners, op het gebied van masterclasses. Door gezamelijk te bouwen aan een data community brengen we gezamelijk de regio naar een hoger niveau. 

Wat krijg je

Toegang krijgt tot de School of Data – Specialistische ondersteuning van professionals – Werkplek bij regionale opdrachtgevers – Waardevolle praktijkervaring – Persoonlijk loopbaanplan – Persoonlijke fieldcoaches

Voordelen

Goed salaris – Geen studiekosten – Bijbaan in Twente – Vrijmibo – Gezellig netwerk van junior data professionals – Leuke uitjes met andere trainees

Ben jij..

een HBO/WO student met affiniteit voor data die woonachtig is in Twente en heb je daarnaast ook nog voor minimaal 32 uur per de week beschikbaar is?

Functies

Binnen Data Trainee zijn er vier verschillende functies die je kunt volgen. Welke van deze functie het beste bij jou past wordt samen met jou bekeken. Dit wordt gedaan op basis van je leerdoelen en je huidige kennis over data. 

Data consultant

Als data consultant ben jij het brein achter data modellen. Jij bedenkt welke data er nodig is om bepaalde data vraagstukken te kunnen beantwoorden. Tevens doe jij ervaring op met het verwerken van real-life datasets tot praktisch toepasbare inzichten voor onze klanten. Verder waarborg jij ook de kwaliteit om de gewenste data inzichten te creëren en tegelijkertijd datastromen slim(mer) in te richten. Het is belangrijk dat je leergierig bent en openstaat om van bijvoorbeeld Tableau, PowerBI of Qlik.

Een leasemaatschappij komt met de vraag dat ze graag inzicht zouden willen in hoeveel auto’s ze bij al hun klanten hebben. Ze hebben nu geen inzicht in welke klanten (staffel)kortingen krijgen op basis van hun afname. Daarnaast willen ze ook meer inzicht in hun eigen inkooptarieven en kortingen bij hun leveranciers. Een junior data consultant kijkt bij het bedrijf welke datastromen er zijn en welke daarvan nodig zijn om dit data vraagstuk te beantwoorden. Daarnaast zorgt de junior data consultant voor de waarborging van de kwaliteit van de data die

gebruikt wordt om het vraagstuk te beantwoorden en denkt hij/zij mee hoe de datastromen binnen het bedrijf slimmer ingericht kunnen worden.

Data analist

Als data analist is het jouw verantwoordelijkheid om data operationeel te visualiseren. Jij gaat ook diezelfde data analyseren voor opdrachtgevers en deel jij jouw kennis met collega trainees. Het is voor veel organisaties nog niet duidelijk welke data er allemaal binnenkomt en hoe je deze data moet vertalen naar bijvoorbeeld stuurinformatie, hetgeen weer leidt tot trends, ontwikkelingen en voorspellend gedrag. Het is belangrijk dat je leergierig bent en openstaat om van bijvoorbeeld Tableau, PowerBI of Qlik.

Een groothandel verkoopt producten aan allerlei klanten, zowel zakelijke klanten als consumenten. Om inzicht te krijgen in de verkoop aan bedrijven en consumenten, willen ze graag real-time dashboards waar alle verkopen worden bijgehouden. Een junior data analist bouwt dashboards op basis van de data van de klant en creëert de inzichten van alle verkopen gesplitst op bedrijven en consumenten. Ook maakt de junior data analist een analyse van de inzichten die te zien zijn in het dashboard. Zo kan de groothandel uit de dashboards en de analyse zien hoe de verkopen lopen bij bedrijven en consumenten en waar het bijvoorbeeld beter gaat.

Data engineer

Als data engineer ben jij bezig met het verzamelen en strategisch organiseren van data voor data modellen en data (intelligence) trajecten. Tevens doe jij ervaring op met het verwerken van real-life datasets tot praktisch toepasbare inzichten voor onze klanten. Het is belangrijk dat je leergierig bent en openstaat om van bijvoorbeeld R, Python of SQL.

Een productiebedrijf wil graag inzicht in hoeveel winst ze maken op hun verschillende producten. Ze hebben echter voor elk deel van hun bedrijf een ander softwaresysteem, van HRM tot productie tot verkoop. Hierdoor kunnen ze niet zomaar de kosten en opbrengsten met elkaar vergelijken. Een junior data engineer ontsluit data uit al deze softwaresystemen en verbindt deze datastromen met elkaar. Door dit proces te automatiseren kan het productiebedrijf hun data uit al deze systemen met elkaar in verband brengen en kan er inzicht gegeven worden

in de winst op hun producten.

Data cleaner

Wanneer jij het gevoel hebt dat jouw data geletterdheid nog niet op het gewenste niveau ligt om als data analist, data engineer of data consultant aan de slag te kunnen dan is het wellicht een goed idee om met data cleaning te beginnen. Jij gaat ‘vervuilde’ data ‘opschonen’. In andere woorden, jij gaat data kwalitatief maken waardoor de organisatie daadwerkelijk informatie kan halen uit alle data gegevens. Tevens leer jij de data van de organisatie door en door kennen.

Een e-commerce bedrijf verkoopt allerlei producten. Wanneer deze producten niet goed in het systeem staan, kunnen verschillende medewerkers de verkoop op een andere manier in het systeem zetten. Zo krijg je dat hetzelfde product met verschillende namen in het systeem staat, zoals bijvoorbeeld kb-01, kb_01, KB-01, bk-01, bk_01 etc. Ook spelfouten en typefouten kunnen voor deze dubbelingen zorgen. Door deze kleine verschillen kan er geen goed overzicht gemaakt worden van hoe vaak bepaalde producten verkocht zijn. Een data cleaner kijkt secuur naar de data en past dubbelingen en niet-kwalitatieve datapunten aan. Zo krijg je een schone dataset waar geen spel- en typefouten meer in zitten en waar geen verschillende benamingen meer zijn voor hetzelfde product.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je aan te sluiten bij Data Trainee. Wij nemen zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Onze toppers in actie

Ben je benieuwd welke trainees je al zijn voor gegaan en aan wat voor gave projecten ze werken? Neem dan snel een kijkje.