Nieuws

11 juni 2021, Enschede

Data uit Twente als basisingrediënt ​

Nieuw initiatief Data Trainee verbindt talenten uit Twente met passie voor data met data vraagstukken van Twentse bedrijven. Het doel? Data professionals opleiden en behouden zodat de regio Twente concurrerend is en blijft. 

Binnen een bedrijf is er veel data aanwezig, maar hoe kan het slim worden ingezet? “Data is ontzettend waardevol. Het is de kunst om data goed uit te vragen, te analyseren en inzichtelijk te maken zodat het bruikbaar is en blijft. Met Data Trainee leiden wij talenten uit de regio op tot data professionals. Enerzijds doen de Trainees ervaring op doordat ze verschillende data vraagstukken voor Twentse bedrijven uitvoeren. Anderzijds doen we dit middels specialistische kennisdeling via e-learning modules, trainingen, inspiratiesessies en meer.” aldus Fleur Bake, eigenaar Techspread B.V. en mede-oprichter van Data Trainee.

(Bij)baan voor de toekomst

Door theorie en praktijk te combineren kunnen toekomstgerichte talenten naast of na hun studie ervaring opdoen middels een (bij)baan. “Zelf heb ik het geluk gehad dat ik op mijn 17e onderaan de ladder in het familiebedrijf mocht starten. Hierdoor had ik op jonge leeftijd al een bijbaan die aansloot bij mijn studie. Deze kans willen we met Data Trainee ook creëren voor zoveel mogelijk studenten door trainees te verbinden met het bedrijfsleven middels een professionele (bij)baan met goede begeleiding en kennisoverdracht.” aldus Rowin du Gardijn, directeur Du Gardijn Groep en mede-oprichter Data Trainee.

Voor de regio, door de regio

We leven in een constant veranderende wereld waar data een steeds grotere rol krijgt. De afgelopen jaren heeft data voor veel aanpassingen in bedrijfsprocessen en banen gezorgd. Hierdoor kunnen foutgevoelige en/of tijdrovende handelingen worden geminimaliseerd. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor een doorontwikkeling van de nodige functieprofielen. Data Trainee ziet het regionaal belang van deze verandering en speelt in op de behoefte van data professionals. Bake: “Om als Twente concurrerend te zijn en blijven speelt data een grote rol voor het bedrijfsleven en overheidsinstellingen. Data Trainee bedient een regionaal belang en is opgezet voor en door de regio. Wij zien data van bedrijven uit de regio als basisingrediënt waar we het maximale uithalen. Zowel de opdrachtgevers als trainees moeten daadwerkelijk in Twente gevestigd of woonachtig zijn omdat we data professionals hier willen opleiden en behouden!” aldus Bake.

Samenwerking met data partijen

Data Trainee nodigt iedere data partij in Twente uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun toekomstige werknemers en werkgevers. “Om een onafhankelijke data community op te bouwen in Twente willen we zoveel mogelijk kennispartners aanhaken. Zo zijn we momenteel meerdere partnerships aan het inrichten waaronder een samenwerking met o.a. het Saxion.”

Maak kennis met Data Trainee

Data Trainee staat voor hoogopgeleid talent dat ervan overtuigd is dat data van groot belang is voor het behoud en vervolg van het succes van de regio. Benieuwd hoe jij als trainee kunt leren én geld verdienen? Of als bedrijf data vraagstukken kan oppakken met lage investeringskosten? Neem gerust contact met ons op. 

Download informatie