Trainees in actie

Omdat onze trainees bij Data Trainee worden gekoppeld aan een gaaf data vraagstuk is de leercurve enorm. Ieder vraagstuk brengt een ander verhaal en ervaring met zich mee waarin onze toppers je graag meenemen!

Bekijk hieronder de ervaringen van de trainees bij Data Trainee!

Data Analist Anne

Wie is Anne en wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik ben 22 jaar oud en heb net de opleiding Human Resource Management afgerond. Waar na ik nu bezig ben met de master Business Administration. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om actief bezig te zijn, zoals Crossfit, hardlopen, fietsen en skiën.”

Waar ben je mee bezig als trainee?

“Omdat ik een ruime werkervaring in HR heb en nog niet in data, heeft Data Trainee gekeken naar een perfecte match voor mij. Mijn eerste opdracht die ik heb gekregen is dan ook het inrichten en opstellen van een HR Dashboard. Zo leer ik de eerste stappen in het werken met data in mijn eigen vakgebied waar ik al wat meer gevoel bij heb.” 

Data Analist Tymo

Wie is Tymo en wat doe je graag in je vrije tijd?

‘Ik ben 22 jaar oud en studeer momenteel International Business Administration aan de Universiteit Twente. Naast mijn studie ben ik vooral veel met sport bezig. Ik ben actief bij de studenten roeivereniging en daarnaast doe ik aan triatlon en voetbal. Naast het sporten vind ik het ook leuk om te schaken en lekker te koken.’

Waar ben je mee bezig als trainee?

‘Ik ben momenteel bezig om de processen en databronnen binnen het bedrijf in kaart te brengen. Dit doe ik om te kijken waar precies allemaal data vandaan komt en hoe het gebruik wordt. Het doel van het project is om een dashboard te maken die gebruikt kan worden ter ondersteuning bij gesprekken met klanten.’

Ben jij onze volgende trainee?

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen ons traineeshipprogramma?

Neem dan eens contact op met Jan-Willem! 

Meest gestelde vragen

Scroll over de vragen om het antwoord te zien.

Bij wat voor bedrijven kom ik terecht?

Antwoord

Bij onze traineeships staat 'voor de regio, door de regio' centraal. Iedere trainee gaat daardoor bij een regionale organisatie bij hem of haar in de buurt aan de slag. Dit kunnen allerlei soorten bedrijven zijn, waar vraagstukken aanwezig zijn omtrent data.

Word ik altijd aangenomen?

Antwoord

Nee, Data Trainee streeft naar een goede match tussen organisatie en trainee. Het talent moet gemotiveerd zijn voor de traineeship en tevens affiniteit hebben met data. Na een (online) kennismakingsgesprek en het maken van een casus wordt er bepaalt of er een match is.

Hoeveel verdien ik als trainee?

Antwoord

In de basis wordt er gekeken naar je huidige ervaring en kennis op het gebied van data. Naarmate je verder komt in je traineeship kun je hierin doorgroeien naar een hogere schaal. Het uurloon ligt tussen de €10,- en €15,-.

Hoelang duurt een traineeship?

Antwoord

In totaal zitten er ongeveer 2000 uur in een traineeship. Afhankelijk van je loopbaanplan duurt dit circa 1 a 2 jaar.

Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?

Antwoord

Onze traineeships worden online aangeboden door middel van kennisclips. Deze lessen worden gegeven door professionals uit het vakgebied. De programma’s zijn afgestemd op het basisniveau van de trainees, zodat de traineeships zo effectief mogelijk zijn voor iedere organisatie.

Wat doen fieldcoaches?

Antwoord

Als trainee bij Data Trainee word je in het diepe gegooid, maar natuurlijk willen wij jou niet laten 'verdrinken'. Fieldcoaches begeleiden trainees bij het uitvoeren van datavraagstukken en hun persoonlijke ontwikkeling.

Wat levert mij een traineeship op?

Antwoord

Naast specialistische kennis, praktijkervaring, zelfontwikkeling en geld ontvang je als trainee een volwaardig certificaat als zijnde data professional van Data Trainee.

Waarom een restaurant experience?

Antwoord

Net zoals in een restaurant word je ontzorgd van begin tot eind. Bij Data Trainee is dat ook het geval. In ons restaurant zien wij data als basisingrediënt. We beginnen met data en gaan daarmee aan de slag om datavraagstukken voor bedrijven te beantwoorden.

Download informatie