Voor de regio, door de regio!
Over ons

Data Trainee de opleider van toekomstige data professionals. 

Voor de regio, door de regio

We leven in een constant veranderende wereld waar data een steeds grotere rol krijgt. De afgelopen jaren heeft data voor veel aanpassingen in bedrijfsprocessen en banen gezorgd. Hierdoor kunnen foutgevoelige en/of tijdrovende handelingen worden geminimaliseerd. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor een doorontwikkeling van de nodige functieprofielen. Data Trainee ziet het regionaal belang van deze verandering en speelt in op de behoefte van data professionals door nieuwe data talenten op te leiden en te behouden. 

Team

Hey! Ik ben Rowin en heb veel ervaring met HRM en het werken met talenten. Ik ben verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van de trainees en hun loopbaanplan.
Klik hier voor mijn LinkedIn
Hey! Ik ben Fleur, een specialist op het gebied van data. Door middel van een strategiesessie met de opdrachtgever breng ik de huidige data vraagstukken in kaart. Daarnaast ondersteun ik de trainees met mijn uitgebreide vakkennis.
Klik hier voor mijn LinkedIn
Hey! Ik ben Jan-Willem, de business developer! Ik ben mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de organisatie door trainees strategisch te matchen met data vraagstukken van opdrachtgevers.
Klik hier voor mijn LinkedIn
Hii, Ik ben Suzan Zieverink en ik ben marketeer bij Data Trainee. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat er gedeeld wordt op de social media kanalen en de website.
Klik hier voor mijn LinkedIn

Voor wie werken wij?

Data is voor iedere organisatie van groot belang. Echter is niet ieder bedrijf eraan toe om met data aan de slag te gaan. De toegevoegde waarde van trainees is het grootst wanneer opdrachtgevers voldoende bruikbare data(bronnen) hebben. Met andere woorden er moet een digitale basis zijn. Denk hierbij aan het gebruik maken van softwarepakketten zoals CRM, ERP of een boekhoudsysteem. Interessante sectoren voor ons zijn onder andere maakindustrie, logistieke sector, e-commerce, groothandels en zakelijke dienstverlening.

Onze trainees zijn o.a. bezig voor:

School of data

Data is het nieuwe goud, echter moet je wel weten waar en hoe je goud moet zoeken en hoe je deze waardevol kunt maken. Data Trainee deelt specialistische kennis aan trainees zodat het goud van opdrachtgevers waardevol en bruikbaar wordt. Deze specialistische kennis wordt door middel van e-learning, seminars en kennis events overgebracht. Naast het opleiden van personeel wordt het bedrijfsleven ook meegenomen in de wereld van data door onder andere samen te werken met Saxion en onze partners, op het gebied van masterclasses. Door gezamelijk te bouwen aan een data community brengen we gezamelijk de regio naar een hoger niveau. 

Meest gestelde vragen

Scroll over de vragen om het antwoord te zien.

Bij wat voor bedrijven kom ik terecht?

Antwoord

Bij onze traineeships staat 'voor de regio, door de regio' centraal. Iedere trainee gaat daardoor bij een regionale organisatie bij hem of haar in de buurt aan de slag. Dit kunnen allerlei soorten bedrijven zijn, waar vraagstukken aanwezig zijn omtrent data.

Word ik altijd aangenomen?

Antwoord

Nee, Data Trainee streeft naar een goede match tussen organisatie en trainee. Het talent moet gemotiveerd zijn voor de traineeship en tevens affiniteit hebben met data. Na een (online) kennismakingsgesprek en het maken van een casus wordt er bepaalt of er een match is.

Hoeveel verdien ik als trainee?

Antwoord

In de basis wordt er gekeken naar je huidige ervaring en kennis op het gebied van data. Naarmate je verder komt in je traineeship kun je hierin doorgroeien naar een hogere schaal. Het uurloon ligt tussen de €10,- en €15,-.

Hoelang duurt een traineeship?

Antwoord

In totaal zitten er ongeveer 2000 uur in een traineeship. Afhankelijk van je loopbaanplan duurt dit circa 1 a 2 jaar.

Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?

Antwoord

Onze traineeships worden online aangeboden door middel van kennisclips. Deze lessen worden gegeven door professionals uit het vakgebied. De programma’s zijn afgestemd op het basisniveau van de trainees, zodat de traineeships zo effectief mogelijk zijn voor iedere organisatie.

Wat doen fieldcoaches?

Antwoord

Als trainee bij Data Trainee word je in het diepe gegooid, maar natuurlijk willen wij jou niet laten 'verdrinken'. Fieldcoaches begeleiden trainees bij het uitvoeren van datavraagstukken en hun persoonlijke ontwikkeling.

Wat levert mij een traineeship op?

Antwoord

Naast specialistische kennis, praktijkervaring, zelfontwikkeling en geld ontvang je als trainee een volwaardig certificaat als zijnde data professional van Data Trainee.

Waarom een restaurant experience?

Antwoord

Net zoals in een restaurant word je ontzorgd van begin tot eind. Bij Data Trainee is dat ook het geval. In ons restaurant zien wij data als basisingrediënt. We beginnen met data en gaan daarmee aan de slag om datavraagstukken voor bedrijven te beantwoorden.