Word een data professional

Start nu een data traineeship en ga aan de slag met datavraagstukken van Twentse organisaties!

Traineeship

Bij Data Trainee ga je fulltime of parttime aan de slag met datavraagstukken van Twentse organisaties, onder volledige begeleiding van een gespecialiseerde fieldcoach. 

 

“Ik heb het afgelopen halfjaar alle (werk)processen van elke afdeling in kaart gebracht om er zo achter te komen welke data een afdeling heeft en gebruikt wordt. Uit de dataflows en datamaps die ik op basis van de gevoerde interviews heb samengesteld zijn er per afdeling meerdere interessante handelingen uitgekomen die verbeterd kunnen worden. Deze heb ik samen met mijn fieldcoach besproken met mijn opdrachtgever en op basis daarvan een plan van aanpak gemaakt hoe dit de komende tijd verbeterd gaat worden!”  aldus Jorik Ribbers, trainee Data Analist​.

Kies wat het beste bij jouw past!

Bij Data Trainee zijn er verschillende traineeships. Van parttime tot fulltime, van zelf een opdrachtgever vinden met daarin de complete vrijheid, tot een opdrachtgever die wij voor jou regelen! Alles is mogelijk en wij kijken graag met je mee wat het beste bij jou past. We hebben drie verschillende data tracks te volgen. Bij een fulltime of parttime traineeship kom je in dienst bij Data Trainee en ga je onder begeleiding en aansturing van een fieldcoach aan de slag met data vraagstukken. Bij een fulltime traineeship werk je vier dagen in de week aan het werk en ga je de vijfde dag aan de slag met een module van de Junior data academy. Bij een parttime traineeship werk je twee dagen in de week en volg je in je eigen tijd de Junior data academy.

Junior data academy

De Junior data academy heeft als voornaamste doel om jong data talent op een flexibele én kwalitatieve manier alle kneepjes van het vak te leren. Door middel van een praktijkgericht online leerplatform ontdek jij alle ins en outs van data werkzaamheden en krijg je een fundamentele brede basiskennis van data. De academy volg je als onderdeel van je traineeship of kun je zelfstandig volgen als aanvulling op je eigen (bij)baan. Tevens kunnen organisaties met een data doel hiervan gebruik maken om jou als jong talent intern op te leiden en door laten stromen om datagedreven werken te implementeren. 

Fulltime traineeship

Een fulltime traineeship biedt voor jou als jong talent dé mogelijkheid om in de basis te worden opgeleid tot data professional. Tijdens dit unieke traject kan het je opgedane kennis direct in de praktijk ten uitvoer brengen tijdens het werken aan relevante datavraagstukken van prachtige Twentse organisaties. Ben je klaar met je studie en wil jij alles rondom data leren van specalisten en direct in praktijk toepassen? Dan is een fulltime data traineeship de perfecte aansluiting, waarbij je vier dagen werkt aan en de vijfde dag je studie volgt aan de Junior data academy.

Parttime traineeship

Veel studenten zoeken naast hun studie vaak een bijbaan. Hoe mooi is het dat wanneer jij bovengemiddeld interesse hebt in het werken met data, dat jij naast jouw studie een data traineeship kunt volgen. Wij bieden jong talent de mogelijkheid om vanaf 16 uur (twee volledige werkdagen of vier dagdelen) een traineeship te volgen waarbij je aan de slag gaat met relevante datavraagstukken bij innoverende organisaties in Twente. Een betaalde bijbaan met prachtige ervaring om jouw cv rijker te maken!

Heb je zelf een (bij)baan of (afstudeer)stage waar je graag de Junior data academy mee wilt combineren? Dat is mogelijk als je binnen de doelgroep valt! Als toekomstig data talent kun je vanaf 16 t/m 26 jaar de academy volgen. Volg je een fulltime studie en ben je geboren na 1992, dan val je ook binnen de doelgroep!

Data werkzaamheden die jij onder andere oppakt​

Kwalitatief data overzicht

Zonder data heb je geen data model. Als data talent ontdek je op welke manier data van informatie naar kwalitatief inzicht kan leiden. Om een beeld te hebben van de wenselijke (beschikbare) data leer je hoe je deze data in kaart brengt en kun onderscheiden wanneer deze kwalitatief is of (nog) niet.

Data processen

Data komt ergens vandaan. Een sensor, een systeem, een klant, leverancier of vanuit de vastlegging van een medewerker. Jij leert hoe je effectief inzichtelijk krijgt data processen effect hebben op de data modellen die je maakt en bij wie je moet zijn om de juiste data vast te leggen binnen een werkproces.

Data storytelling

Hoe weet jij wat jouw doelgroep wilt zien? Op welke manier vertaal je data naar inzicht? Maar vooral, op welke manier kun je je data model heb beste visualiseren om het wenselijk inzicht correct te geven waarbij het vertrouwen in de data volledig aanwezig is. Dat leer jij onder andere tijdens je traineeship.

Data modellen

Wanneer je inzichtelijk hebt op welke manier je data wilt verwerken en je weet welke data je hiervoor kunt gebruiken, ga je aan de gang met het bouwen van data modellen. Afhankelijk van de opdrachtgever bouw je (met eventuele hulp) het nodigde model om de gewenste datagedreven inzichten kwalitief uit de data te halen.

"Bij Data Trainee wordt je ondergedompeld in data, gezelligheid en netwerken! Geen dag is hetzelfde, wat het leuk maakt!"

“Ik wist pas écht wat kwalitatieve data betekende toen ik een traineeship bij Data Trainee ging volgen”

"De sfeer voelt vertrouwd en familiear, er wordt echt naar je geluisterd!"

Leukste en meest uitdagende bijbaan in data!

Geen studiekosten

VrijMiBo's

Goed salaris

Gezellig netwerk

(bij)baan in Twente

Join our team!

Wij zijn een jong, gedreven en enthousiast team die het erg leuk zou vinden als jij bij onze volgende borrel aanwezig bent! Meld je daarom nu vrijblijvend aan via onderstaand formulier en wie weet zien wij jou tijdens de volgende borrel! 

Vrijblijvend aanmelden

Heb je een vraag of wil jij graag in gesprek komen met een van onze collega’s? Kijk dan eens naar onze veelgestelde vragen of vul onderstaand formulier in! 

Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op en plannen we een gesprek in over de mogelijkheden bij Data Trainee. Bij blijvende interesse zal de sollicitatieprocedure van start gaan en streven wij ernaar dat jij binnen zes weken kunt starten met je nieuwe (bij)baan! 

Concept

Downloads

Adres

Stadscampus Connect-U

Ariënsplein 1, 

7511 JX Enschede