Data, data, data.

Weten jullie al hoe data impact kan maken op jullie organisatie?

Wij helpen je verder

Verschillende bedrijven geven trainees de kans om zichzelf te ontwikkelen door aan de slag te gaan met data vraagstukken. Tegelijkertijd worden de trainees ondersteund door fieldcoaches en middels e-learning modules, inspiratiesessies, bedrijfsbezoeken en masterclasses. 

Voor iedere opdrachtgever wordt er gekeken welke data vraagstukken er binnen de organisatie zijn. Hierbij kunnen we helpen met een strategiesessie door een van de dataspecialist. Op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt op basis van trainee profielen en het budget. Vervolgens gaan de trainees aan de slag met de data vraagstukken van uw bedrijf met aansturing en ondersteuning van fieldcoaches.

Welk data talent past bij jullie?

Bij Data Trainee zijn er verschillende data traineeships. Van parttime tot fulltime, van zelf een (inhouse) data talent laten opleiden met daarin de complete vrijheid, tot een data talent die wij voor jou scouten! Alles is mogelijk en wij kijken graag met jullie mee wat het beste bij de behoefte en organisatie past.

Junior data academy

De junior data academy heeft als voornaamste doel om jong data talent op een flexibele doch kwalitatieve manier door middel van een praktijkgericht online leerplatform in de basis op te leiden tot data professional. Als organisaties kunnen jullie op deze manier jullie eigen jong talent opleiden en door laten stromen om datagedreven werken te implementeren. Ook is het mogelijk om via Data Trainee poul een talent te scouten voor jullie organisatie! In beide gevallen komt de trainee volledig bij jullie in dienst. 

Fulltime traineeship

Een fulltime data traineeship biedt voor jong talent dé mogelijkheid om in de basis te worden opgeleid tot data professional (data analist of data engineer). Tijdens dit unieke traject kan een data talent zijn of haar opgedane kennis direct in de praktijk ten uitvoer brengen tijdens het werken aan relevante datavraagstukken van organisaties gevestigd in dezelfde regio waarin de talent woonachtig is. Op deze manier binden wij jong talent aan de regio en werken wij samen aan de groei van datageletterde organisaties!

Parttime traineeship

Veel studenten zoeken naast hun studie vaak een bijbaan. Hoe mooi is het wanneer een potentieel talent wie bovengemiddeld interesse heeft in het werken met data, dat zij naast hun studie een data traineeship kunt volgen. Wij bieden jong talent de mogelijkheid om vanaf 16 uur (twee volledige werkdagen) een traineeship te volgen waarbij zij aan de slag gaan met relevante datavraagstukken bij innoverende organisaties in Twente. Een betaalde bijbaan met prachtige ervaring welke ieder zijn of haar cv rijker maakt!

Wat data talenten leren doen.

Data overzicht

Krijg inzicht en overzicht in de kwaliteit van de bestaande data uit jouw bedrijf, met als resultaat een dataflow met kwaliteitsanalyse.

Data cleaning

Incomplete en willekeurige data transformeren naar kwalitatieve data.

Data relaties

Koppeling tussen verschillende softwaresystemen om data uit meerdere databronnen automatisch te laten samenvoegen.

Data verwerking

Meer kwalitatieve data en minder data handelingen door data slim uit te vragen en systematisch te verwerken.

Data cleaning

Incomplete en willekeurige data transformeren naar kwalitatieve data.

Data dashboarding

Verschillende data verbanden inzichtelijk visualiseren door middel van gecombineerde real-time data dashboards.

Data strategie

Een data strategie met een blueprint voor data modellen waarin data verbanden en mogelijke KPI’s in kaart worden gebracht.

Data analyse

Inzichten rapporteren voor data gedreven besluitvorming.

Interessante data vraagstukken uit verschillende sectoren

Kennisinstelligen


Klanten bestaan niet alleen uit bedrijven. Ook studenten en docenten vallen soms onder de data doelgroep.

Maakindustrie


Juist op het moment dat er veel HR uitdagingen zijn, biedt een datagedreven werkproces een uitkomst! Laat systemen en sensoren samen voor je werken.

E-commerce en groothandel


Waar en wanneer zijn klanten actief en welke producten zijn het meest interessant om te verkopen? Een veelvoorkomend datavraagstuk.

Zakelijke dienstverlening


Hoe zorg je als bedrijf dat je efficienter kan werken en inzicht hebt in de dagelijkse business? Dat kunnen de trainees ontdekken en weten.

Zorg


Waar het kan helpen wij graag om data in slimmer in te zetten zodat de zorg kan zijn wat het moet zijn: persoonlijk!

Energie


In deze tijden schieten de energieprijzen door het dak. Inmiddels hebben we ervaring hiermee en zijn er ook mooie casussen over energieverbruik.

Bouw & installatie


Met de uitdaging van materiaal is het juist nu belangrijk om te weten wat er op de planning staat en wat er 'echt' verdient wordt aan werkzaamheden.

Sport


Als sportorganisatie is het belangrijk om te weten wie je leden zijn en welke middelen je hebt om het maximale uit je teams te halen.

Let's talk

We zijn altijd opzoek naar opdrachten van minimaal zes maanden voor onze poul van data talenten voor een full- of parttime data traineeship. Daarnaast kunnen reeds werkende data talenten zelf of via jullie organisatie de Junior data academy volgen. 

Hebben jullie data vraagstukken waarmee een jong data talent aan de slag gaat of kan gaan? Dan biedt Data Trainee de uitkomst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij maken graag kennis om het concept en specificaties toe te lichten. 

Deze partijen gingen je voor

"Een goed concept waaraan we willen bijdragen. Kom maar op met de toekomst van Twente!"

Joris Coppers - Directeur B Living B.V.

Trainee in actie​

Onze trainees zijn echte toppers. Zij nemen jullie dan ook graag mee in hun werkzaamheden. Oftewel ben je benieuwd wat Data Trainee voor andere opdrachtgevers tot nu toe allemaal heeft gedaan, bekijk dan nu onze ’trainee in actie’.

Kom in contact!

Benieuwd wat wij voor jullie organisatie kunnen betekenen?

Neem dan gerust eens contact op met Jan-Willem!

Concept

Downloads

Adres

Stadscampus Connect-U

Ariënsplein 1, 

7511 JX Enschede