Over Data Trainee

Data gaat de komende tien jaar een significante rol spelen bij alle organisaties in de regio. Hebben wij hier voldoende data talent voor? NEE.
Ons doel: het verbinden van talenten uit de regio met passie voor data met data vraagstukken van Twentse organisaties, voor een datageletterd Twente. 

Oprichter van Data Community Twente

Je hoort het de laatste jaren overal, maar voor veel mensen is het nog ongrijpbaar. Datagedreven werken is vandaag de dag een van de meest besproken onderwerpen op de werkvloer, tijdens opleidingen en op netwerkevents. Veel organisaties in Twente zien in dat data noodzakelijk is om toekomstbestendig te worden en te zijn, echter zijn de hoe en waarom tot nu toe veelal onbeantwoord. Dit is dé reden waarom Data Community Twente is opgericht. Door data kennis te delen en te vergaren kunnen we samen de hoe en waarom beantwoorden. Zo verhogen we samen de Twentse data geletterdheid.

Voor de regio, door de regio

We leven in een constant veranderende wereld waar data een steeds grotere rol krijgt. De afgelopen jaren heeft data voor veel aanpassingen in bedrijfsprocessen en banen gezorgd. Hierdoor kunnen foutgevoelige en/of tijdrovende handelingen worden geminimaliseerd. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor een doorontwikkeling van de nodige functieprofielen. Data Trainee ziet het regionaal belang van deze verandering en speelt in op de behoefte van data professionals door nieuwe data talenten op te leiden en te behouden. 

Wij helpen je verder!

Verschillende bedrijven geven trainees de kans om zichzelf te ontwikkelen door aan de slag te gaan met data vraagstukken. Tegelijkertijd worden de trainees ondersteund door fieldcoaches en middels e-learning modules, inspiratiesessies, bedrijfsbezoeken en masterclasses. 

Voor iedere opdrachtgever wordt er gekeken welke vraagstukken er binnen de organisatie zijn. Dit wordt door middel van een strategiesessie door een van de dataspecialisten van Techspread geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt op grond van trainee profielen en het budget. Vervolgens gaan de trainees aan de slag met de data vraagstukken van uw bedrijf met aansturing en ondersteuning van fieldcoaches.

School of data

Data is het nieuwe goud, echter moet je wel weten waar en hoe je goud moet zoeken en hoe je deze waardevol kunt maken. Data Trainee deelt specialistische kennis aan trainees zodat het goud van opdrachtgevers waardevol en bruikbaar wordt. Deze specialistische kennis wordt door middel van e-learning, seminars en kennis events overgebracht. Naast het opleiden van personeel wordt het bedrijfsleven ook meegenomen in de wereld van data door onder andere samen te werken met Saxion en onze partners, op het gebied van masterclasses. Door gezamelijk te bouwen aan een data community brengen we gezamelijk de regio naar een hoger niveau.

Voor wie werken wij?

Data is voor iedere organisatie van groot belang. Echter is niet ieder bedrijf eraan toe om met data aan de slag te gaan. De toegevoegde waarde van trainees is het grootst wanneer opdrachtgevers voldoende bruikbare data(bronnen) hebben. Met andere woorden er moet een digitale basis zijn. Denk hierbij aan het gebruik maken van softwarepakketten zoals CRM, ERP of een boekhoudsysteem. Interessante sectoren voor ons zijn onder andere maakindustrie, logistieke sector, e-commerce, groothandels en zakelijke dienstverlening. 

Waarom voor ons kiezen?

Frank@saxhog
Read More
"Ontzorgt en dus geen zorgen over werving & selectie​ op data functies"
Jorrit@enschede
Read More
"Een echte match tussenTwents talent met twentse organisaties​"
Ed@paperstores
Read More
"Er is handson begeleiding door specialistische fieldcoaches​"
Loek@databoy
Read More
"Er is een mooie combinatie praktijk en theorie​"

Ons kernteam bestaat uit jonge, enthousiaste, gedreven personen. 

Rowin du Gardijn

Rowin du Gardijn

Co-founder

Fleur Bake

Co-founder & Data consultant

Jan-Willem Lueksen

Jan-Willem lueksen

Business developer & Talent manager

Suzan Zieverink

Suzan Zieverink

Marketeer

Waarom voor ons kiezen?

Vind hier het antwoord op de veel gestelde vragen.

Bij onze traineeships staat ‘voor de regio, door de regio’ centraal. Iedere trainee gaat daardoor bij een regionale organisatie bij hem of haar in de buurt aan de slag. Dit kunnen allerlei soorten bedrijven zijn, waar vraagstukken aanwezig zijn omtrent data.

Trainees worden bij Data Trainee in het diepe gegooid, maar natuurlijk willen wij ze niet laten ‘verdrinken’. Fieldcoaches begeleiden trainees bij het uitvoeren van datavraagstukken en hun persoonlijke ontwikkeling.

Nee, Data Trainee streeft naar een goede match tussen organisatie en trainee. Het talent moet gemotiveerd zijn voor de traineeship en tevens affiniteit hebben met data. Na een (online) kennismakingsgesprek en het maken van een casus wordt er bepaalt of er een goede match is.

In totaal zitten er ongeveer 2000 uur in een traineeship, afhankelijk van je loopbaanplan duurt dit circa 1 a 2 jaar.

Onze traineeships worden online aangeboden door middel van kennisclips. Deze lessen worden gegeven door professionals uit het vakgebied. De programma’s zijn afgestemd op het basisniveau van de trainees, zodat de traineeships zo effectief mogelijk zijn voor iedere organisatie.

In de basis wordt er gekeken naar je huidige ervaring en kennis op het gebied van data. Naarmate je verder komt in je traineeship kun je hierin doorgroeien naar een hogere schaal. Het uurloon ligt tussen de €10,- en €15,-.

Naast specialistische kennis, praktijkervaring, zelfontwikkeling en geld ontvangt de trainee een volwaardig certificaat als zijnde data professional van Data Trainee.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Concept

Downloads

Adres

Spinnerij Oosterveld 

Rigtersbleek-Zandvoort 10,

7521 BE Enschede

Contact

+31 (0)6 219 754 53

jw@data-trainee.nl

KvK: 82682739