Over Data Trainee

Data gaat de komende tien jaar een significante rol spelen bij alle organisaties in de regio. Hebben wij hier voldoende data talent voor? NEE.
Ons doel: het verbinden van talenten uit de regio met passie voor data met data vraagstukken van Twentse organisaties, voor een datageletterd Twente. 

Onderdeel van strategisch datapartner Techspread.

Om ons data traineeship van echte toegevoegde waarde te laten zijn voor zowel opdrachtgever als trainee, werken wij samen met Techspread. Techspread is een strategisch datapartner en ondersteunt organisaties – volledig software onafhankelijk – om technische databronnen slimmer in te zetten. De kennis en ervaring van deze dataprofessionals komt terug in de fieldcoach momenten en in de op maat gemaakte e-learning. Op deze manier leren de trainees echte vakkennis die er toe doet!

Voor de regio, door de regio

We leven in een constant veranderende wereld waar data een steeds grotere rol krijgt. De afgelopen jaren heeft data voor veel aanpassingen in bedrijfsprocessen en banen gezorgd. Hierdoor kunnen foutgevoelige en/of tijdrovende handelingen worden geminimaliseerd. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor een doorontwikkeling van de nodige functieprofielen. Data Trainee ziet het regionaal belang van deze verandering en speelt in op de behoefte van data professionals door nieuwe data talenten op te leiden en te behouden. 

Wij helpen je verder!

Verschillende bedrijven geven trainees de kans om zichzelf te ontwikkelen door aan de slag te gaan met data vraagstukken. Tegelijkertijd worden de trainees ondersteund door fieldcoaches en middels e-learning modules, inspiratiesessies, bedrijfsbezoeken en masterclasses. 

Voor iedere opdrachtgever wordt er gekeken welke vraagstukken er binnen de organisatie zijn. Dit wordt door middel van een strategiesessie door een van de dataspecialisten van Techspread geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt op grond van trainee profielen en het budget. Vervolgens gaan de trainees aan de slag met de data vraagstukken van uw bedrijf met aansturing en ondersteuning van fieldcoaches.

School of data

Data is het nieuwe goud, echter moet je wel weten waar en hoe je goud moet zoeken en hoe je deze waardevol kunt maken. Data Trainee deelt specialistische kennis aan trainees zodat het goud van opdrachtgevers waardevol en bruikbaar wordt. Deze specialistische kennis wordt door middel van e-learning, seminars en kennis events overgebracht. Naast het opleiden van personeel wordt het bedrijfsleven ook meegenomen in de wereld van data door onder andere samen te werken met Saxion en onze partners, op het gebied van masterclasses. Door gezamelijk te bouwen aan een data community brengen we gezamelijk de regio naar een hoger niveau.

Voor wie werken wij?

Data is voor iedere organisatie van groot belang. Echter is niet ieder bedrijf eraan toe om met data aan de slag te gaan. De toegevoegde waarde van trainees is het grootst wanneer opdrachtgevers voldoende bruikbare data(bronnen) hebben. Met andere woorden er moet een digitale basis zijn. Denk hierbij aan het gebruik maken van softwarepakketten zoals CRM, ERP of een boekhoudsysteem. Interessante sectoren voor ons zijn onder andere maakindustrie, logistieke sector, e-commerce, groothandels en zakelijke dienstverlening. 

Ons kernteam bestaat uit jonge, enthousiaste, gedreven personen. 

Rowin du Gardijn

Rowin du Gardijn

Co-founder

Fleur Bake

Co-founder & Data consultant

Suzan Zieverink

Suzan Zieverink

Marketeer

Oprichter van Data Community Twente

Je hoort het de laatste jaren overal, maar voor veel mensen is het nog ongrijpbaar. Datagedreven werken is vandaag de dag een van de meest besproken onderwerpen op de werkvloer, tijdens opleidingen en op netwerkevents. Veel organisaties in Twente zien in dat data noodzakelijk is om toekomstbestendig te worden en te zijn, echter zijn de hoe en waarom tot nu toe veelal onbeantwoord. Dit is dé reden waarom Data Community Twente is opgericht. Door data kennis te delen en te vergaren kunnen we samen de hoe en waarom beantwoorden. Zo verhogen we samen de Twentse data geletterdheid.

Waarom voor ons kiezen?

Frank@saxhog
Read More
"Ontzorgt en dus geen zorgen over werving & selectie​ op data functies"
Jorrit@enschede
Read More
"Een echte match tussenTwents talent met twentse organisaties​"
Ed@paperstores
Read More
"Er is handson begeleiding door specialistische fieldcoaches​"
Loek@databoy
Read More
"Er is een mooie combinatie praktijk en theorie​"

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Concept

Downloads

Adres

Stadscampus Connect-U

Ariënsplein 1, 

7511 JX Enschede