Data als basisingrediënt

Voor de regio, door de regio

In de keuken van Data Trainee is data het basisingrediënt. Voordat een gerecht op tafel staat moet er eerst worden bedacht welke ingrediënten er nodig zijn. Vervolgens moeten de boodschappen worden gedaan en de ingrediënten gewassen en gesneden worden. Zodra alle ingrediënten klaar zijn kunnen de verschillende gerechten van het menu worden gekookt.

Data Trainee ziet data van bedrijven uit de regio als basisingrediënt. Deze ‘streekproducten’ worden door de trainees als ware ‘kitchen staff’ kwalitatief verwerkt om het maximale eruit te halen. 

Kitchen staff

Binnen onze ‘kitchen staff’ zijn er vier verschillende functies. Iedere functie in de keuken vervult een belangrijke taak en zorgt ervoor dat de ingrediënten maximaal benut worden.

Data Chef

Oftewel data consultant
Jij stuurt de keuken aan en bepaalt welke gerechten er gemaakt worden. Je kijkt welke ingrediënten we nodig hebben en welke we daarvan al in huis hebben. Zodra alle boodschappen binnen zijn worden deze schoongemaakt en gesneden door de hulp. Samen met de souschef(s) bereiden jullie de ingrediënten tot kwalitatief goede gerechten en zo tot een samenhangend menu.

Data Bezorger

Oftewel data engineer
Van de Chef ontvang je het recept inclusief het boodschappenlijstje. Jij begint met het verzamelen van de aanwezige ingrediënten. Daarna haal jij de ontbrekende ingrediënten op bij bestaande leveranciers. Indien nodig leg jij nieuwe verbanden met nieuwe leveranciers. Zodra alle ingrediënten van het boodschappenlijstje binnen zijn zet jij deze op de aangewezen plek klaar voor de (Sous)Chef.​

Data Sous-Chef

Oftewel data analist
Het menu is bekend en jij gaat aan de slag met de bereiding van de ingrediënten. Jij zorgt ervoor dat alles op het juiste moment en op een juiste wijze bereid wordt. Naar eigen inzicht pas je de verhoudingen aan zodat elk ingrediënt volledig tot zijn recht komt binnen het gerecht. Zodra de gerechten de keuken verlaten zorg jij voor een aantrekkelijke presentatie; het (dash)bord.

Data hulp

Oftewel data cleaner
Van jouw collega’s ontvang jij de al aanwezige ingrediënten. Deze sorteer je, controleer je op kwaliteit en maak je goed schoon. Indien er extra voorraad nodig is, vul je deze aan met nieuwe kwalitatieve ingrediënten. Vervolgens bereid je alle benodigde ingrediënten voor in de juiste porties zodat deze door de chef kwalitatief kan worden verwerkt.

Benieuwd naar het regionale basisingrediënt?

Ben jij geïnteresseerd in de werkwijze van de verwerking van het regionale basisingrediënt? Of ben je benieuwd welke gerechten wij allemaal kunnen maken op basis van jouw basisingrediënt (data)? Neem dan nu contact met ons op!

"Ik denk dat veel partijen dit in hun achterhoofd wel weten, maar aan de voorkant niet weten waar ze moeten beginnen. Dit is een kans om als trainee met een opdracht door te groeien naar een een mooi dienstverband."

Raoul Wergers - CEO Fundaments B.V.

Concept

Downloads

Adres

Stadscampus Connect-U

Ariënsplein 1, 

7511 JX Enschede

Contact

+31 (0)6 598 915 73

data-trainee@techspread.nl

KvK: 82682739