Dashboards kunnen organisaties helpen om belangrijke inzichten te realiseren, complexe gegevens te vereenvoudigen en daarmee de prestaties te verbeteren wanneer er op basis van deze kwalitatieve inzichten strategisch wordt gestuurd.

Het wireframen en realiseren van dashboards

Dashboards kunnen organisaties helpen om belangrijke inzichten te realiseren, complexe gegevens te vereenvoudigen en daarmee de prestaties te verbeteren wanneer er op basis van deze kwalitatieve inzichten strategisch wordt gestuurd.

De opdrachtgever van Jorik wil een datagedreven drukkerij worden. Om dit te kunnen realiseren is Jorik momenteel bezig met het wireframen van de dashboards van de operationele debiteuren, het betaalgedrag van debiteuren en de operationele orderintake. Bij het realiseren van een dashboard is het belangrijk dat je als data professional je kunt verdiepen in de wensen en behoeften van de doelgroep. In Jorik zijn geval is de doelgroep de medewerkers op de werkvloer. bij de opdrachtgever. Dit vraagt om andere informatiebehoefte dan wanneer het dashboard voor manager is bedoeld.

 

Een dashboard realiseren lijkt makkelijker dan het is..!
“Er zijn meerdere stappen nodig voor het creëren en valideren van een dashboard. In het begin dacht ik wel eens te snel en makkelijk waardoor essentiële inzichten ontbraken. Door de hulp van mijn fieldcoach heb ik me beter leren verdiepen in wat de gebruiker daadwerkelijk wil zien. Door out-of-the-box te denken kom je tot nieuwe relevante inzichten die ik in eerste instantie over het hoofd zag. Om dit zo efficient mogelijk te doen schets ik het wireframe eerst voordat ik het uitwerk. “

Wat is de volgende stap?
Zodra de wireframes voor de operationele debiteuren, het betaalgedrag van debiteuren en de operationele orderintake gereed zijn, worden deze gevalideerd door een fieldcoach en de opdrachtgever. Wanneer de validatie voltooid is worden de wireframes uitgewerkt tot een Power BI-dashboard.

Benieuwd welke mogelijkheden data voor jouw organisatie kan bieden, of wil je zelf de wereld van data gaan ontdekken? Wij komen graag met je in gesprek! Tot snel. 🙋‍♀️🙋‍♂️

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een traineeship of juist benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jullie organisatie? Neem dan vooral contact met ons op!

Concept

Downloads

Adres

Spinnerij Oosterveld 

Rigtersbleek-Zandvoort 10,

7521 BE Enschede

Contact

+31 (0)6 219 754 53

jw@data-trainee.nl

KvK: 82682739