Voor de regio, door de regio!

Data als basisingrediënt

In de keuken van Data Trainee is data het basisingrediënt. Deze ingrediënten komen van regionale bedrijven. 

Data als basisingrediënt

In de keuken van Data Trainee is data het basisingrediënt. Voordat een gerecht op tafel staat moet er eerst worden bedacht welke ingrediënten er nodig zijn. Vervolgens moeten de boodschappen worden gedaan en de ingrediënten gewassen en gesneden worden. Zodra alle ingrediënten klaar zijn kunnen de verschillende gerechten van het menu worden gekookt.

Restaurant Experience

Data Trainee is net zoals een restaurant volledig ontzorgend van begin tot eind. Als je in een restaurant zit en niet precies weet wat je wilt, vraag je de kok om advies. De kok zal op basis van je budget en wensen bekijken welke keuze voor jou perfect is. Data Trainee doet dit ook voor bedrijven. Tijdens een strategiesessie met een professional wordt er gekeken wat de vraagstukken zijn op basis daarvan matcht Data Trainee de juiste trainee aan het bedrijf

Kitchen Staff

Binnen onze ‘kitchen staff’ zijn er vier verschillende functies. De Data Chef, sous-chef, bezorger en hulp. Iedere functie in de keuken vervult een belangrijke taak en zorgt ervoor dat de ingrediënten maximaal benut worden.

Het bedenken van het menu en het uitwerken van de recepten.

Jij stuurt de keuken aan en bepaalt welk menu met welke gerechten er gemaakt worden. Je kijkt welke ingrediënten we nodig hebben en welke we daarvan al in huis hebben. Vervolgens stel je voor de bezorger een boodschappenlijstje op. Zodra alle boodschappen binnen zijn worden deze schoongemaakt en gesneden door de hulp. Samen met de sous-chef(s) bereiden jullie de ingrediënten tot kwalitatief goede gerechten tot een samenhangend menu.

Als data chef ben jij strategisch. Je hebt een abstract denkniveau en denkt out of de box. Ook richt jij processen in zodat deze door collega’s worden begrepen en uitgevoerd.

Het bereiden van verschillende ingrediënten tot een samenhangend gerecht. 

Zodra de chef het gerecht heeft gedeeld, ga jij aan de slag met de bereiding van de ingrediënten. Jij zorgt ervoor dat alles op het juiste moment in de pan komt en het vuur op de juiste stand staat. Tijdens de bereiding controleer je de smaak door regelmatig te proeven. Naar eigen inzicht pas je de verhoudingen aan zodat elk ingrediënt volledig tot recht komt binnen het gerecht. Voordat de gerechten de keuken verlaten zorg jij voor een aantrekkelijke presentatie middels een mooi opgemaakt (dash)bord.

Als data sous-chef werk jij efficiënt en planmatig. Je denkt tactisch over ideeën na, maar voert deze voornamelijk graag uit op eigen inzicht. 

Het ophalen van de boodschappen bij verschillende leveranciers.

Van de Chef ontvang je het recept inclusief het boodschappenlijstje. Jij begint met het verzamelen van de aanwezige ingrediënten. Daarna haal jij de ontbrekende ingrediënten op bij bestaande leveranciers. Indien nodig leg jij de verbinding met nieuwe leveranciers voor de ingrediënten die nog niet eerder door de chefs zijn gebruikt. Zodra alle ingrediënten op boodschappenlijst binnen zijn zet jij deze op de aangewezen plek klaar voor de (Sous-)Chef.

Als data bezorger werk jij opdrachtgericht. Je gaat efficiënt en zelfstandig om met opdrachten, zodat jij jouw doel behaald.

Jij zorgt ervoor dat de ingrediënten schoon en gesneden zijn.

Van jouw collega’s ontvang jij de al aanwezige ingrediënten. Deze sorteer je, controleer je op kwaliteit en maak je goed schoon. Indien er extra voorraad nodig is, vul je deze aan met nieuwe kwalitatieve ingrediënten. Vervolgens bereid je alle benodigde ingrediënten voor in de juiste porties zodat deze door de chef kwalitatief kan worden verwerkt.

Jij werkt binnen de kaders processen uit. Door doelmatig en precies te werken kan er op jou gebouwd worden.

Benieuwd naar onze bereidingswijze?

In ons restaurant staan de regionale ingrediënten centraal. Benieuwd wat wij hiermee maken en hoe onze bereidingswijze van ieder gerecht eruit ziet? 

Neem dan eens contact met ons op, voor meer informatie.